Cursusleiding

Hieronder ziet u een overzicht van de docenten en trainers die ofwel optreden als cursusleider, ofwel de enige docent van een cursus zijn. Cursusleiders geven leiding aan een team van docenten die hier verder niet persoonlijk worden genoemd.


Philip Idenburg

Philip heeft diverse boeken geschreven over de toekomst van de gezondheidszorg en zorginnovatie en is een veelgevraagd spreker met een ruime ervaring in management- en adviesfuncties. Hij is adviseur op het terrein van strategie en innovatie in de zorg en oprichter van adviesbureau BeBright.
Geeft (o.a.): Klinisch leiderschap

Jaap Doets

Jaap is werkzaam als senior consultant bij VvAA en heeft veel ervaring met advisering en begeleiding van maatschappen, vakgroepen en medische staven bij de inrichting van hun organisatie, de bedrijfsvoering en het opzetten van zorgondernemingen.
Geeft (o.a.): Training Substitutie van zorg

Wout Raadgers

Wout is de vaste cursusleider van de leergang Medisch management in het ziekenhuis en verzorgt zelf ook een deel van het onderwijs. Hij is een zeer ervaren adviseur en begeleider van maatschappen, vakgroepen, medische staven en wetenschappelijke verenigingen.
Geeft (o.a.): Besturen medische staf revalidatie-instellingen

Helma Westerhof

Helma is communicatietrainer en –adviseur. Zij heeft meer dan vijftien jaar ervaring met het trainen van artsen, juristen en andere professionals.
Geeft (o.a.): Specialisten in communicatie

Piet-Hein Buiting

Piet-Hein Buiting heeft zeer ruime ervaring als ziekenhuisbestuurder in diverse ziekenhuizen. Hij bekleedde verschillende staf- en (interim) bestuursfuncties en is sinds 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.
Geeft (o.a.): Leergang Management voor medici

Carina Hilders

Carina is bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is zij gynaecoloog en directievoorzitter van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Zij is op verschillende manieren bestuurlijk betrokken bij de ontwikkeling van klinisch leiderschap en is één van de cursusleiders van het programma Klinisch leiderschap.


Arjo Klamer

Arjo is hoogleraar Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, oud-wethouder Sociale Zaken en Participatie in Hilversum en bij de Academie programmaleider van 'Ethiek van leven en zorgen'.
Geeft (o.a.): Ethiek van leven en zorgen

Paul Wormer

Paul Wormer is 14 jaar praktiserend arts geweest en is inmiddels actief als zelfstandig adviseur, trainer en coach. Schreef het boek 'Vitaal werken'.
Geeft (o.a.): Aios Talentenklas

Jan Fossen

Jan is zelfstandig adviseur en trainer. Hij is gespecialiseerd in het optimaliseren van kwaliteitsvisitaties bij medisch specialisten door middel van advisering, instrumentontwikkeling en training.
Geeft (o.a.): Visitatietraining

Rose Marie Doppegieter

Rose Marie is juridisch adviseur en geeft advies en ondersteuning aan individuele hulpverleners en aan instellingen en instanties in de gezondheidszorg. Ook geeft ze veel bijscholingen en workshops op maat aan professionals in de zorg.
Geeft (o.a.): Basiscursus medisch experts

Salmaan Sana

Salmaan Sana werkt als opleidingsontwikkelaar en verandermanager voor Better Future. Hij is speciaal gericht op het stimuleren van zorgprofessionals om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, invloed uit te oefenen op hun zorgomgeving en voorop te lopen in vernieuwing.
Geeft (o.a.): Medisch leiderschap voor opleiders

Peter de Zwart

Peter is arts en heeft diverse bestuursfuncties bekleed in ziekenhuizen en in de farmaceutische industrie. Momenteel is hij directeur Gezondheidszorg bij AT Osborne.
Geeft (o.a.): Medische staf en ziekenhuismanagement

Ko van de Klundert

Ko is eigenaar van Eduko, een bureau voor educatie en kwaliteitsontwikkeling voor professionals in de zorg. Hij verzorgt trainingen en begeleiding bij de opzet van kwaliteitssystemen.
Geeft (o.a.): Training gespreksleiders IFMS

Bart Bosman

Als directeur en adviseur heeft Bart Bosman brede ervaring met strategische ontwikkelingen, binnen zowel publieke als private organisaties. Hij is met name zeer deskundig op het gebied van strategie, samenwerking en besturingsvraagstukken.
Geeft (o.a.): Lean management in de zorg

Remco Heukels

Remco Heukels verzorgt trainingen op het gebied van het ‘tweede vak’ van de moderne medicus en richt zich vooral op praktisch toepasbare managementvaardigheden.
Geeft (o.a.): Professioneel presenteren

Ineke Booij

Als voormalig medisch specialist en leidinggevende begeleidt Ineke sinds 2001 collega’s. Zij coacht zowel individueel als in groepen en geeft cursussen op het gebied van managementvaardigheden, samenwerking, communicatie en omgaan met moeilijke mensen.
Geeft (o.a.): Van frictie naar samenwerken

Pieter Wijnsma

Pieter Wijnsma heeft een eigen bureau voor consultancy en coaching van professionals en bestuurders in de zorg. Hij is als adviseur en coach verbonden aan Governance Support en als onderzoeker aan het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Pieter heeft ruime ervaring in verschillende managementfuncties in de zorg.
Geeft (o.a.): Managementcursus voor assistenten laboratoriumspecialismen

Birgitte Beelen

Birgitte Beelen is haar loopbaan begonnen als docent/trainer Bedrijfscommunicatie in het onderwijs en later het bedrijfsleven. Zij heeft zich verder gespecialiseerd tot psycholoog en mediator en heeft jarenlange ervaring in diverse werksettingen in binnen- en buitenland.
Geeft (o.a.): Training Motiverende gespreksvoering

Rick Lindhout

Rick is arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij heeft veel ervaring in de zorg en organiseert en leidt leiderschapsprogramma’s in (academische) ziekenhuizen en zorginstellingen.
Geeft (o.a.): Leiderschapstraining

Annemarie van der Zeeuw

Annemarie studeerde Filosofie en Nederlandse Taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar specialisatie zijn trainingen in wetenschappelijk schrijven en presenteren. Zij verzorgt deze trainingen sinds 2000 voor de Academie en alle geneeskundefaculteiten.
Geeft (o.a.): Snel en effectief lezen

Jolande Verhulst

Jolande Verhulst is directeur van de Academie voor Medisch Specialisten. Zij heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring met projecten, implementaties en veranderingen in de zorg. Tevens werkt Jolande voor de stichting Appraisal & Assessment. Deze stichting bevordert het individueel functioneren van medisch specialisten (IFMS) door het geven van lezingen en trainingen.
Geeft (o.a.): Basiscursus ziekenhuismanagement OOR Leiden

Anne Weiland

Anne is coördinator Research & Training bij de afdeling Interne Geneeskunde in het Erasmus MC en heeft een jarenlange ervaring in het onderwijs aan huisartsen en medisch specialisten. In september 2015 is ze gepromoveerd op het onderwerp "Communicatietraining voor medisch specialisten gericht op patiënten met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten".
Geeft (o.a.): Training Omgaan met SOLK

Barbara Doeleman - van Veldhoven

Barbara Doeleman – van Veldhoven is afgestudeerd aan de tweejarige postdoctorale opleiding Mindfulness aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en gecertificeerd als categorie 1 trainer bij de VMBN. Sinds 2008 geeft zijn groepstrainingen mindfulness.
Geeft (o.a.): Nascholing MBCL voor medisch specialisten en huisartsen

Mascha Gibbs-de Ridder

Mascha heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening, o.a. als leidinggevende en later als trainer. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer. Ze begrijpt als geen ander waar cursisten in de zorgorganisaties van vandaag tegen aanlopen en op welke manier zij kunnen worden uitgedaagd.
Geeft (o.a.): Profileren voor aios