De ervaren programmaleiders van De Academie

Hieronder ziet u een overzicht van de docenten en trainers die ofwel optreden als programmaleider, ofwel de enige docent van een opleiding zijn. Programmaleiders geven leiding aan een team van docenten die hier verder niet persoonlijk worden genoemd.

Onze docenten en trainers hebben jarenlange didactische ervaring én kennen de dagelijkse praktijk van de zorg of van het bedrijfsleven (of beide). Hoewel hun achtergrond verschilt, hebben ze één ding gemeen: ze zijn bevlogen in het overdragen van verdiepende en toepasbare wetenschappelijke kennis en het aanreiken van direct bruikbare handvatten waarmee onze cursisten zich verder kunnen ontwikkelen en meer plezier en voldoening ervaren in hun werk.

Jaap Doets
Jaap Doets
Jaap is werkzaam als consultant bij Doets en Wartena en heeft veel ervaring met advisering en begeleiding van maatschappen, vakgroepen en medische staven bij de inrichting van hun organisatie, de bedrijfsvoering en het opzetten van zorgondernemingen.
Jacqueline van den Berg
Jacqueline van den Berg
Jacqueline van den Berg is directeur van twee gezondheidscentra, waar zij de veranderingen in de Nederlandse zorg voor de eerste lijn doorvoert en werkt aan het verder verstevigen van horizontale en verticale samenwerkingsverbanden.
Mascha Gibbs-de Ridder
Mascha Gibbs-de Ridder
Mascha heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening, o.a. als leidinggevende en later als trainer. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer. Ze begrijpt als geen ander waar cursisten in de zorgorganisaties van vandaag tegen aanlopen en op welke manier zij kunnen worden uitgedaagd.
Paul Wormer
Paul Wormer
Paul Wormer was 14 jaar praktiserend arts en is -na een periode in het bedrijfsleven- actief als zelfstandig adviseur, trainer en coach. Hij schreef de boeken ‘De dokter en de vakgroep’, ‘Vitaliteitsbijbel’ en de interview bundel ‘Captains of Medicine’. Paul is programmaleider van de postdoctorale leergang Management voor medici en de Aios Talentenklas.
Piet-Hein Buiting
Piet-Hein Buiting
Piet-Hein Buiting heeft zeer ruime ervaring als ziekenhuisbestuurder in diverse ziekenhuizen. Hij bekleedde verschillende staf- en (interim) bestuursfuncties en was tot eind 2022 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch. Sinds 1 januari 2023 is Piet-Hein voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten.
Pieter Wijnsma
Pieter Wijnsma
Pieter Wijnsma heeft een eigen bureau voor consultancy en coaching van professionals en bestuurders in de zorg. Hij is als adviseur en coach verbonden aan Governance Support en heeft een proefschrift geschreven over de ethiek van het zorgbestuur. Pieter heeft ruime ervaring in verschillende managementfuncties in de zorg.
Remco Heukels
Remco Heukels
Remco Heukels verzorgt trainingen op het gebied van het ‘tweede vak’ van de moderne medicus en richt zich vooral op praktisch toepasbare managementvaardigheden.
Robert van den Broek
Robert van den Broek
Robert is internist in het UMC Utrecht. Daarnaast bekleedt hij meerdere bestuursfuncties bij de Nederlandse Internisten Vereniging. Met zijn ervaringen als arts en bestuurder brengt hij beide werelden bij elkaar. Bij De Academie richt hij zich specifiek tot coassistenten, basisartsen en AIOS. Robert is een van de programmaleiders van de basiscursus Ziekenhuismanagement.
Wout Raadgers
Wout Raadgers
Wout is de vaste cursusleider van de leergang Medisch management in het ziekenhuis en verzorgt zelf ook een deel van het onderwijs. Hij is een zeer ervaren adviseur en begeleider van maatschappen, vakgroepen, medische staven en wetenschappelijke verenigingen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over een opleiding, onze docenten of onze werkwijze? Stel ons uw vraag, wij helpen u graag verder.

088 – 505 34 33
Contact