​Alweer voor de derde keer op rij reiken we tijdens het MMV-congres 2019 van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) de A²Award uit. Deze prijs is bedacht door De Jonge Specialist (DJS) en De Academie en is speciaal bedoeld om aios in het zonnetje te zetten. De schrijfwedstrijd heeft dit jaar als thema: ‘Opleiden over grenzen’, aansluitend bij het thema van het MMV-congres op 11 december. De winnaar, die tijdens het congres bekend zal worden gemaakt, verdient een cursusvoucher van de Academie ter waarde van € 1.500. Alle aios uit clusters 1, 2 en 3 kunnen meedoen met de prijs.

Doe mee!
We nodigen je van harte uit om een kort inspirerend verhaal (maximaal 600 woorden) te schrijven over wat jou motiveert om je elke dag voor honderd procent in te zetten of zitten hier grenzen aan, waar gaat je hart sneller van kloppen of waardoor wil je juist grenzen opzoeken, letterlijk en figuurlijk. Het onderwerp kan variëren van praktijkperikelen en ervaringen tot persoonlijke ontwikkeling, alles mag als het maar aansluit bij het thema ‘Opleiden over grenzen’. Mail je inzending vóór 27 oktober naar info@dejongespecialist.nl.

Voorselectie en beoordeling
Bij meer dan tien inzendingen wordt een voorselectie gemaakt door betrokkenen van DJS en De Academie. Tijdens de voorselectie wordt een shortlist gemaakt van tien inzendingen die aan de jury worden voorgelegd. De jury zal bestaan uit Winnifred van Lankeren (programmacommissie FMS), Jolande Verhulst (directeur De Academie voor medisch specialisten) en de voorzitter van DJS. De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit en aansluiting bij het thema. Ook zoeken we een verhaal dat persoonlijk en inspirerend is.

Prijs
De beste inzending wordt beloond met een waardevoucher van € 1.500, waarmee je kan deelnemen aan een (deel van een) cursus naar keuze bij De Academie voor Medisch Specialisten. De Academie en De Jonge Specialist werken samen om het cursusaanbod van De Academie optimaal af te stemmen op de wensen en behoeften van aios op het gebied van medisch management en diverse vormen van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Leden van De Jonge Specialist genieten korting op de cursusprijs van de meeste cursussen van De Academie. Kijk voor meer informatie over het cursusaanbod.

Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in het DJS magazine en op de websites van DJS en De Academie. De prijs reiken we uit tijdens het MMV-congres op 11 december in Nieuwegein. De drie genomineerden mogen gratis naar het MMV-congres.

Praktische informatie
Mail je inzending vóór 27 oktober naar info@dejongespecialist.nl onder vermelding van A2Award. Uiterlijk 15 november worden de drie genomineerden bekendgemaakt en persoonlijk uitgenodigd voor het MMV-congres op 11 december. Bestuursleden van De Jonge Specialist, LOVAH, VASON, VAAVG en LOSGIO zijn uitgesloten van deelname.