Op 7 juni jl. werd de training Omgaan met SOLK, nieuw in het cursusaanbod van de Academie, succesvol afgesloten. Voor patiënten met SOLK is goede arts-patiënt-communicatie dé sleutel tot doelmatige medische zorg. In drie middagen komen de laatste wetenschappelijke inzichten hierover aan de orde, gecombineerd met toepassingen voor het consult met SOLK-patiënten in de spreekkamer. Een impressie van docent dr. Anne Weiland.

Anne vertelt:

De leergierige groep bestond uit deelnemers met uiteenlopende medisch specialismen. De reeds aanwezige kennis over de SOLK-problematiek varieerde sterk.

Na elke bijeenkomst is er een interval van een aantal weken om de geleerde vaardigheden in de eigen praktijk toe te kunnen passen. Dit gaf de deelnemers volop gelegenheid om eigen casuïstiek in te brengen, waar tijdens de training op werd gereflecteerd.

In de laatste bijeenkomst verzorgden de cursisten in tweetallen een presentatie. En die waren van hoge kwaliteit! Zo was er bijvoorbeeld een literatuurreview over SOLK en ziekteverzuim, en werd er een concept van een informatiefolder voor patiënten gepresenteerd. Een andere presentatie nodigde uit tot meedenken over lastige SOLK-patiënten. Ook werd er op een rijtje gezet hoe je SOLK het beste aan een patiënt uit kunt leggen.

 

foto7

 

Tips voor effectief communiceren met SOLK-patiënten

Meer informatie SOLK-training