Hoe ga je om met stress op je werk? Hoe creëer je stilte op je werk? Stress is er nu en zal er altijd zijn. Stilte is er te weinig en zal je altijd nodig hebben. Een inspirerende overweging uit het boek ‘De grote stilte’ van Miek Pot:

‘Stress is vervreemding, weggedreven zijn van jezelf en je gevoel. Dat geeft op de lange duur letterlijk een afgeknepen gevoel. Stilte heeft een helende werking. In onze doenerige cultuur wordt het vaak nog beschouwd als saai maar is dat zo? Stilte haalt door het aanboren van je creativiteit ook een onvoorspelbaarheid naar boven. Omdat je referentiekader van buiten naar binnen is verschoven, ga je niet meer met de massa mee. Dat is allesbehalve saai. Je gaat ontdekken wat belangrijk voor je is en wat niet. Wat je wel wil met je leven en werk in plaats van wat je niet wil. Of je je laat sturen door anderen of door jezelf.

De stilte van de geest structureert bovendien je denken, waardoor je veel effectiever leert te zijn en tijd gaat winnen. Het leeg maken van de geest betekent namelijk niet dat we het denken afschaffen. Tijdens momenten van stilte maken we de geest wel leeg, maar juist daardoor gaan we veel geordender denken. De gedachten schieten niet langer van links naar rechts. Door de stilte leren we in feite denken.’

De stilte van de coaching maakt dat je leert hoe om te gaan met stress zodat je meer rust en energie krijgt, een plezieriger balans in je werk en tussen werk en privé.