Aateke Jansen

Door Academie op in testimonials

Aateke Jansen, oogarts in het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam, volgde de postdoctorale leergang ‘Management voor medici’.

“Met het vertrek van de manager van onze maatschap ontstond er een vacature. Ik had de ambitie deze taak over te nemen, maar wilde wel beslagen ten ijs komen. Dan vormt deze brede cursus een meer dan geschikte basis. Ik heb veel nieuwe dingen gehoord, zoals hoe je leiderschapskwaliteiten kunt ontdekken in jezelf en deze verder kunt ontwikkelen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een team kunt motiveren om met elkaar de doelstellingen te bereiken.

De cursus was zeer interactief en toegespitst op vragen die in de groep leefden. De cursusleider voelde haarfijn aan wat er speelde, waardoor hij heel duidelijk sturing kon geven aan de inhoud van de presentaties van de gastdocenten.

Doordat de deelnemers werkzaam zijn binnen veel verschillende gebieden, vakinhoudelijk maar vooral in heel andere organisatiestructuren, kon je ook enorm veel van elkaar leren.

Deze tijd heeft mij persoonlijk een enorme boost gegeven in het uitvoeren van leiderschapstaken. Je hebt een soort basisvertrouwen gekregen omdat je weet waar je handelen op gestoeld is.”