Elise van de Putte

Door Academie op in testimonials

elise van de putteElise van de Putte is medisch hoofd ambulante zorg voor de kindergeneeskunde in het UMC Utrecht. Ze volgde de cursus ‘Klinisch leiderschap’.

“Sinds een jaar ben ik medisch hoofd van de ambulante zorg en ik wilde wat meer input hebben over de richtingen waar de zorg naar toe gaat. Hoe kan ik die ontwikkelingen in mijn dagelijkse werk gestalte geven?

De cursus bestond uit een hele goede combinatie van persoonlijke groei in leiderschap en het vergaren van kennis. Omdat de cursusleider vooraf iedereen zeer uitvoerig spreekt, ben je al bezig met het proces en sta je meer open voor wat er daarna komt. Waaronder zeer goede sprekers. Mensen die echt wat hebben neergezet in de organisatie van de zorg en bereid waren hun persoonlijke verhaal te delen met de cursisten.

Visies werden scherp verwoord en gekoppeld aan veel praktische voorbeelden en tips. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat je vernieuwing veel meer vanuit de werkvloer moet realiseren en dat het creëren van draagvlak zeer belangrijk is. Ik loop nu wekelijks een rondje over de vijf eenheden van de ambulante zorg.

Ik vond het een fantastische cursus, op een mooie locatie en je wordt ook echt wel een beetje verwend.”