Esther Verstraete

Door Academie op in testimonials

esther verstraeteEsther Verstraete, aios neurologie in het UMC-Utrecht, nam deel aan de eerste Talentenklas.

“Veel collega’s willen het liefst alleen dokteren, ikzelf vind het erg leuk om naast het klinisch werk ook bestuurswerk te doen. Deze combinatie vult elkaar goed aan, maar hoe geef je daar invulling aan in je verdere carrière? De Talentenklas zag ik als een mooi, aanvullend traject naast mijn opleiding om onder andere op deze vraag een antwoord te krijgen.

In veertien maanden tijd verdiepten we ons in diverse aspecten van medisch leiderschap. De theoretische kaders werden op een gestructureerde manier aangereikt én je persoonlijke ontwikkeling kwam aan bod. Je kreeg inzicht in je eigen leiderschapsprofiel en welke kwaliteiten je kunt inzetten. Verder was het heel leuk mensen te ontmoeten die vergelijkbare interesses hebben. Het is inspirerend om met gelijkgestemden ideeën uit te wisselen.

Ikzelf vind het zeer boeiend hoe de gezondheidszorg zich ontwikkelt. Voor mensen die ook in de grote lijnen geïnteresseerd zijn en zich daar verder mee bezig willen houden, kan deze leergang een uitstekende voorbereiding zijn.”