Evert Theunissen

Door Academie op in testimonials

evert theunissenEvert Theunissen is algemeen chirurg en verbonden aan het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein. Hij volgde de incompany-basistraining IFMS.

“Zo’n drie jaar geleden zijn we in ons ziekenhuis een IFMS-traject gestart. Als medisch specialist kreeg je nooit gestructureerde feedback op je functioneren. En eigenlijk is dat heel raar, want als er nooit enig moment van reflectie is, kunnen er in de loop der jaren ongewenste gewoontes insluipen.

Tijdens de cursus, tweemaal een middag en een avond, kwamen nut en noodzaak van intercollegiale toetsing uitstekend aan bod. Heel belangrijk vond ik dat we hebben geleerd dat dit soort gesprekken anders verlopen dan die met een patiënt. Je moet niet meteen analyseren en een diagnose stellen, maar de ander enkel een spiegel voorhouden.

Vervolgens hebben we zelfevaluatie beoefend in rollenspellen. Dan blijkt ook het voordeel van een incompanytraining; collega’s vinden het leuk elkaar op deze manier beter te leren kennen. Aan het eind van de training was iedereen enthousiast. Het schept een band om zo met elkaar op te trekken.”