Gerda Meijler

Door Academie op in testimonials

gerda meijlerGerda Meijler is kinderarts-neonatoloog in Zwolle en volgde de cursus ‘Mindfulness Based Stress Reduction‘.

“Dokters zitten veelal in de doe- en oplos modus. Soms gaan we daarin voorbij aan wat de patiënt daadwerkelijk nodig heeft en al dan niet vraagt. We staan onvoldoende open voor observeren, luisteren en zijn er soms niet helemaal bij met onze aandacht: we denken dan alweer aan een andere patiënt of een overvolle agenda. Dat speelt ons ook parten in communicatie met collega’s: we zijn er vaak ‘niet helemaal bij’.

Daarnaast ontbreekt het aan aandacht voor onszelf: wat gebeurt er in je lichaam en je gedachten, hoe is je stemming? Het bewust worden van dit alles helpt om op een open en onbevooroordeelde wijze naar jezelf en de ander te kijken. Hierdoor kan een ander reactiepatroon ontstaan wat helpt om echt te luisteren en te kijken. Bovendien geeft het meer rust en ontspanning.

Barbara laat op plezierige, nuchtere, ‘niet-zweverige’ manier zien hoe mindfulness kan helpen om jezelf en je omgeving te verrijken: accepteer wat er is.”