Jill Mentink

Door Academie op in testimonials

Jill MentinkJill Mentink, longarts i.o. in het Erasmus MC, deed mee aan de vierde Talentenklas.

“Toen een vriend van mij het programma van de Talentenklas liet zien, werd ik meteen enthousiast. Het leek me leuk om deze cursus te volgen naast de dagelijkse bezigheden op de werkvloer. De zorg voor de patiënt is het allermooiste, maar het is ook belangrijk om te begrijpen welke wereld er achter zit.

Tijdens de cursusdagen hebben we interessante sprekers gehoord die gezaghebbend zijn op hun terrein. Het was heel boeiend hun ervaringen te vernemen en met hen van gedachten te wisselen. Een onderwerp wat mij persoonlijk aansprak was ‘klachten in de zorg’. De spreker had een concrete visie en had tevens de organisatie daartoe omgevormd. Een muziekworkshop, met oefeningen in samenwerking en observatie, was weer een heel andere ervaring.

We moesten ook persoonlijke opdrachten doen. Als er iets was, mailde de docent altijd terug met goede tips. De nauwgezette begeleiding verdient een compliment.

Ik heb veel van de cursus geleerd. Je bent een jaar lang samen met een heel betrokken groepje, deelt elkaars ervaringen en helpt elkaar vooruit. Ik heb daar veel energie van gekregen!”