Julia Spaan

Door Academie op in testimonials

julia spaanJulia Spaan, gynaecoloog in opleiding in het Máxima Medisch Centrum te Veldhoven, volgde de ‘Basiscursus ziekenhuismanagement’.

“Aan het eind van mijn opleiding was ik op zoek naar een cursus die inzicht geeft in het management van een ziekenhuis. Zaken die je niet zozeer leert in je opleiding, maar waar je wel mee geconfronteerd wordt. Het is goed om daar meer van af te weten. Ik vond het leuk om dat via een landelijke cursus te doen.

De dagen waren voor mij een soort introductie met interessante eyeopeners. Je merkte dat bepaalde sprekers een compleet andere manier van kijken hadden dan je zelf hebt. Er werd bijvoorbeeld veel nadruk gelegd op beleid, visievorming en een document als ‘Medisch Specialist 2025’. Ze lieten duidelijk het belang zien en je realiseert je dat het ook jóuw toekomst is.

We hadden een heel enthousiaste deelnemersgroep met veel interactie, onderling en richting de sprekers. In een ontspannen sfeer gingen zij uitgebreid op de vragen in. Het waren dan ook meer gesprekken met een leidraad dan echte colleges. Ik heb de cursus met veel plezier gevolgd.”