Karen Schoevaart

Door Academie op in testimonials

karen schoevaartKaren Schoevaart, oogarts bij Bergman Clinics in Ede, volgde de cursus ‘Mediationvaardigheden’.

“Als lid van de IFMS-regiegroep is het handig om getraind te zijn voor mediation en conflicthantering. Er zijn altijd wel ‘dingetjes’ waarbij mensen het op een minder aangename manier niet met elkaar eens zijn. Dat moet je signaleren en hoe ga je er dan mee om?

In deze tweedaagse, compacte cursus kwamen veel realistische praktijkvoorbeelden aan bod, alsmede de theoretische achtergrond. Praktische oefeningen, binnen een vertrouwde groep, maakten de bijeenkomsten heel waardevol. Vooraf kregen we een schriftelijke oefening waarbij jouw stijl van conflicthantering naar voren komt. In zekere zin best confronterend, maar wel heel nuttig om je bewust te zijn hoe jij zelf situaties benadert. Met de aangereikte handvatten kom je ook weer verder.

Onbewust pik je veel op. Ik merk dat ik naderhand heel wat in de praktijk heb gebracht, met name als het gaat om feedback. Ik ben me er nog meer van bewust geworden om ook op de goede dingen te letten en meer complimenten te geven.

Al met al een leerzame cursus. Zeker als je begint met intercollegiale toetsing is het heel goed om meer gevoel voor onderliggende zaken te krijgen.”