Marieke van Beugen

Door Academie op in testimonials

marieke van beugenMarieke van Beugen, revalidatiearts en medisch afdelingshoofd bij Adelante Zorggroep van het MUMC in Maastricht, volgde de leergang ‘Management voor medici’.

“Bij mijn nieuwe baan als revalidatiearts werd ik ook manager van de afdeling. Aan mijn werkgever heb ik voorgesteld een opleiding te volgen om meer geschoold te zijn in managementtaken. De cursus Management voor medici is hiervoor zeer geschikt. Na elke cursusdag kom je blij weer thuis, met allerlei ideeën om weer verder te gaan.

Veel zaken, bijvoorbeeld over leiderschap en communicatie, kun je direct toepassen in je werk. Algemene dingen koppelde de cursusleider telkens terug naar de praktijk. Het onderwerp dat mij persoonlijk bijzonder erg aansprak was verandermanagement. Met name hoe je een team moet aansturen wanneer je gaat veranderen.

De vertrouwelijkheid, dat alles wat besproken wordt binnenskamers blijft, vond ik erg prettig. Hierdoor werd er in de groep heel veel met elkaar gedeeld en ook de sprekers durfden dieper op situaties in te gaan. Al met al vond ik de cursus ontzettend boeiend; gewoon heel jammer dat het afgelopen is. En daarin ben ik beslist niet de enige.”