Marjolein van Looij

Door Academie op in testimonials

marjolein van looijMarjolein van Looij is KNO-arts en volgde de leergang ‘Medisch management in het ziekenhuis‘.

“Vooral vanuit een bepaalde nieuwsgierigheid heb ik me voor deze cursus aangemeld, want ik merkte lacunes in mijn kennis over het reilen en zeilen van een ziekenhuis. Hoe gaan de geldstromen, hoe zijn specialisten georganiseerd, hoe ziet het personeelsbeleid er uit? Ik had veel vragen die in deze leergang aan bod komen.

Binnen ons ziekenhuis maak ik deel uit van een denktank die de strategie voor de toekomst uitstippelt. De module hoe je een ziekenhuis organisatorisch kunt inrichten, welke modellen er bestaan, kwam hierbij goed van pas. Het is leuk om te zien dat je na de cursus veel beter beslagen ten ijs komt. Verder kan ik de skills ook gebruiken bij het commissiewerk binnen onze beroepsvereniging.

Naast theoretische kennis krijg je ook praktische handvatten. Zo leer je bij gesprekstechnieken hoe je moet onderhandelen. Tijdens rollenspellen worden zaken in de praktijk geoefend. Heel zinvol, of je nu vrijgevestigd bent of in loondienst.
Concluderend kan ik zeggen dat ik de leergang heel inspirerend vond; prikkelgevend om meer te doen binnen de organisatie.”