Miriam Loots

Door Academie op in testimonials

miriam lootsMiriam Loots, dermatoloog, medisch manager en plaatsvervangend opleider in het Franciscus Gasthuis & Vlietland te Rotterdam, volgde de incompanyleergang ‘Leiderschapsontwikkeling’.

“In de periode dat ik het management overnam heb ik samen met de medisch manager van de andere locatie (we zijn een fusieziekenhuis) de training gedaan. Een goede gelegenheid om elkaar en de collega’s van andere vakgebieden te leren kennen.

De incompanyleergang was goed verzorgd en begon met de bedrijfsvoering in het eigen ziekenhuis.

Verder was de cursus onder andere gericht op persoonlijk leiderschap. Welke kenmerken heb je? Doe je meer dingen solo of ben je vooral gericht op draagvlak? Een test liet zien wat voor manager je zelf bent, waardoor je je meer bewust wordt van je eigen aanpak en kwaliteiten. Verder aan bod kwamen onder andere leidinggeven aan veranderingen, onderhandelen, werken vanuit je kernkracht, samenwerken en communicatie. In leerzame rollenspellen kon je concrete situaties oefenen met twee hele goede acteurs. Hoe spreek je iemand aan op z’n functioneren? Hoe kom je tot een goede besluitvorming bij verschillende zienswijzen?

Kortom, een breed spectrum van managementzaken passeerde de revue waar ik beslist wat aan heb gehad.”