Schelto Kruijff

Door Academie op in testimonials

schelto kruijffSchelto Kruijff wordt opgeleid tot chirurg-oncoloog in het Medische Spectrum Twente en volgde de cursus ‘Inleiding ziekenhuisfinanciën‘.

“Ik was de enige aios onder de deelnemers, maar ik vond deze cursus zeker de moeite waard omdat het goed is om te weten in wat voor omgeving je straks terechtkomt. Aan de orde kwam onder meer het DOT-systeem, de nieuwe vorm van declareren. De belangen van ziekenhuis en specialist staan nu op één lijn. Als wij niet declareren, krijgt het ziekenhuis ook geen inkomsten meer. Dat is echt nieuw en heeft een grote impact op mijn toekomstige manier van werken.

Eveneens interessant was het om meer te weten over de historie van ziekenhuisfinanciën en wat voor ondernemingen ziekenhuizen eigenlijk zijn. Het beleid vanuit Den Haag en de invloed van de zorgverzekeraars staat hier nauw mee in verband.

De docent wist er zeer veel van en deze cursus is in de laatste jaren van de studie beslist een aanrader. Als medisch specialist word je vooral klinisch opgeleid, aan financiële zaken wordt erg weinig aandacht besteed.”