Tessa Backhuijs

Door Academie op in testimonials

tessa backhuijsTessa Backhuijs, sportarts bij SMC SportMax in Veldhoven, volgde de eerste Talentenklas.

“Het onderwerp medisch leiderschap is in de opleiding tot medisch specialist in mijn beleving nogal onderbelicht. Ik vind het belangrijk dat deze kant van het arts-zijn wat meer naar voren komt. Het was daarom heel leuk om met een groep eensgezinde medici bij elkaar te zijn. Tijdens de bijeenkomsten was er een heel open contact binnen een veilige omgeving, waardoor we onderling onze ervaringen goed konden delen. De sprekers waren leidinggevenden, bijvoorbeeld van ziekenhuizen of zorgverzekeraars, die interessante bijdragen leverden. Omdat de sfeer zo open was, konden we hen veel vragen stellen.

Persoonlijke leerpunten waren er ook. Er was een workshop over effectief communiceren en hoe je jezelf presenteert. Een heel praktische oefening maakte duidelijk dat alles wat je zegt en uitstraalt, bepaalt of een boodschap effectief overkomt.

De leergang is voor elke arts een aanrader, zeker in de huidige tijden waarin we samen met de overheid, zorgverzekeraars en de patiënten de zorg zo betaalbaar mogelijk moeten houden.”