Vrouwen maken in raden van bestuur en toezicht van ziekenhuizen een flinke opmars. Het percentage vrouwelijke bestuurders/toezichthouders in ziekenhuizen is toegenomen naar 34%,  blijkt uit de Hospital Leadership Monitor 2020  van TIAS. 

Het aantal vrouwelijke bestuurders en toezichthouders is in de afgelopen vijf jaar toegenomen van 161 (2014) naar 201 (2018). Dat is een absolute toename van bijna 25%. Het percentage vrouwelijke bestuurders en toezichthouders (gezamenlijk) is van 24% (2014) gestegen naar 34% (2018). Het totaal aantal bestuurders en toezichthouders als gevolg van de afname van het aantal ziekenhuisorganisaties in de afgelopen vijf jaar afgenomen van 659 tot 583 posities.

Uw management skills verbeteren?

Wilt u sterker in uw schoenen staan en uw management skills verbeteren? De Academie voor medisch specialisten biedt diverse managementopleidingen. In ons aanbod koppelen wij altijd wetenschappelijke theorieën over leidinggeven aan de dagelijkse zorgpraktijk. Dat geeft u concrete handvatten voor uw dagelijkse werk.

Bekijk onze managementopleidingen >> 

Liever een korte training of een masterclass volgen?

Wellicht is onze tweedaagse training Speak Up, Dear! mede verzorgd door NobbeMieras of de Masterclass Startende Toezichthouder mede verzorgd door Governance University iets voor u.