Er zijn nog plaatsen vrij bij de ‘blended’ cursus Betaalbaarheid en kwaliteit van zorg.

Yara Backes, arts-onderzoeker in het UMC Utrecht, volgde deze cursus die bestaat uit een combinatie van makkelijk te volgen online modules en een ‘live’ start- en slotbijeenkomst. Zij vertelt:

Deze cursus heb ik gevolgd om meer te leren over de financiering van de zorg. Hoe werkt het allemaal? Voor mij, als jonge dokter, had de cursus een heel goed instapniveau. Het begon heel basaal en ging steeds een stapje verder. Je krijgt een brede kijk op ons zorgstelsel en leert over kwaliteit, kosten en bekostiging van de zorg. Wekelijks was er een specifiek thema en kon je vragen stellen aan de betreffende docent.

De cursus was grotendeels online, wat ik erg prettig vond. Ik reis veel met de trein en dan kun je de lessen gewoon onderweg doen, op je eigen moment. Het leuke was dat je met mede-cursisten kon discussiëren. Je chat met mensen die heel verschillende functies hebben, zoals specialisten, apothekers, arts-assistenten en paramedici. Zodoende kun je vanuit verschillende invalshoeken naar een bepaald probleem kijken.

Tijdens de cursus doe je niet alleen veel basiskennis op, de lesstof is ook zeer praktijkgericht. Je ziet onderwerpen terugkomen in je dagelijks werk en leert met een kritische blik kijken naar de zorg om je heen.”