Project Description

Besturen van een vereniging van medisch specialisten in dienstverband

Geef professioneel invulling aan uw rol als VMSD-bestuurder

In deze vernieuwde tweedaagse training duikt u samen met collega VMSD-bestuurders en onder begeleiding van ervaren trainers in actuele uitdagingen voor VMSD’s en VMSD-bestuurders. Denk daarbij aan samenwerking met raad van bestuur-medische staf-MSB, aan vergroting van de betrokkenheid van uw achterban en aan invulling van thema’s als passende zorg en gezond en veilig werken. Heel concreet komt ook het maken van afspraken met de raad van bestuur aan bod. Bijvoorbeeld over formatie en productie, benchmarken, budget organisatorische eenheid, waarneming en afbouw van diensten in de nacht. De training is ontwikkeld in afstemming de Federatie Medisch Specialisten en de LAD.

De training is geschikt voor zowel ervaren als startende VMSD-bestuurders. Bij uw deelname gaan wij er van uit dat de VMSD (of een vergelijkbaar gremium) in uw ziekenhuis is opgericht. Is de VMSD niet opgericht of werkt u niet in een ziekenhuis, neem dan eerst contact met ons op via info@academiems.nl om af te stemmen in hoeverre deze training voor u passend is.

Wij hebben ervoor gekozen om de training op twee aansluitende dagen te plannen inclusief overnachting. Hierdoor is het mogelijk om op de eerste trainingsdag in de avond in een intervisiesessie eigen casuïstiek in te brengen, input te krijgen en van elkaar te leren. Daarna kunt u gezamenlijk dineren. Op de tweede trainingsdag kan dan op tijd gestart worden, zodat u voor de avondspits kunt vertrekken.

Na afloop van de training krijgt u de mogelijkheid om in te schrijven voor drie online intervisiebijeenkomsten. In deze vervolgbijeenkomsten kunt u elkaar treffen om met professionele begeleiding eigen casuïstiek in te brengen, input te krijgen en van elkaar te leren. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

Doelgroep
VMSD-bestuurders, zowel ervaren als startend

Duur
2 dagen, inclusief overnachting

Accreditatie
ABAN 12 punten

Locatie
  Hotel Ernst Sillem Hoeve in Lage Vuursche of conferentiecentrum Woudschoten in Zeist

Kosten
 € 1.750,-
         Kosten van optionele intervisiebijeenkomsten zijn niet inbegrepen

Overige bijzonderheden
Maximaal 14 deelnemers

Inschrijven

Waarom kiezen voor onze training Besturen van een vereniging van medisch specialisten in dienstverband?

  • Direct toepasbaar in uw praktijk: zowel externe als interne ontwikkelingen en praktische uitdagingen komen uitvoerig en in samenhang aan bod

  • Volop ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en daarmee voor (dilemma’s in) de dagelijkse praktijk

  • Intensieve interactie en individuele begeleiding dankzij kleine groep

  • Diverse trainers met relevante kennis en ervaring

  • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent de medische praktijk

Inschrijven
Training stafbestuur GGZ

Programma Besturen van een vereniging van medisch specialisten in dienstverband

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Ontwikkelingen en gevolgen voor uw VMSD, zoals passende zorg, gezond en veilig werken, nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling, toenemende vorming van één overlegtafel/ combi-coöperaties
  • Gelijkgerichtheid en bestuurbaarheid, wat kunt u doen om dit te verbeteren binnen uw VMSD en met de medische staf en de raad van bestuur
  • Intervisie, breng uw eigen casuïstiek in en leer van casuïstiek van anderen, geef en kom tot nieuwe inzichten
  • Samenwerken en leiden, als collega en bestuurder van uw collega's en als gesprekspartner van de raad van bestuur
  • Beinvloeden en onderhandelen, om als VMSD-bestuurder de doelen van de VMSD en die van uw partners te bereiken
Inschrijven

Programmaleider

Katrien Hendriks is programmaleider van deze tweedaagse training. Zij is een ervaren trainer en sinds 2010 actief als adviseur Organisatie & Financiering bij de Federatie Medisch Specialisten. Naast haar betrokkenheid bij veel beleidsdossiers die voor ggz-instellingen relevant zijn, kent zij de bestuurlijke wereld binnen ggz-instellingen en was zij betrokken bij de totstandkoming van het platform ggz van de Federatie, de LAD en de NVvP.

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wil je informatie over deze opleiding die je niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

030 - 247 4197
E-mail ons