Project Description

Masterclass Startende opleider

Vind snel uw weg in uw nieuwe opleidingsomgeving

Bent u net aan de slag als (plaatsvervangend) opleider van een medische vervolgopleiding? Als startende opleider krijgt u te maken met verschillende opleidingsaspecten en partijen, plus een woud aan regels, taken, afkortingen en opleidingsjargon.

Deze masterclass van één dag geeft u inzicht in de belangrijkste kaders van de geneeskundige vervolgopleiding. Alles wat u als startende opleider zou moeten weten komt aan bod. U wordt meegenomen in regelgeving, opleidingsverplichtingen en maakt de vertaalslag naar uw eigen opleidingspraktijk. Een belangrijk onderdeel is werken met een eigen verbetercyclus voor de kwaliteit van opleiden.

Programma
Tijdens de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De belangrijkste wet- en regelgeving.
 • De rol van de diverse betrokken partijen rondom medische vervolgopleidingen.
 • Toepassing van regels op praktische zaken in uw opleiding.
 • De Centrale Opleidings Commissie (COC): wat kan zij voor u betekenen?

8,3

Deze opleiding wordt door deelnemers gewaardeerd met een 8,3

Doelgroep
Beginnende, al of nog niet erkende (plaatsvervangend) opleiders.

Duur
Eén dag van 9.00-17.00 uur.

Accreditatie
6 punten (ABAN).

Kosten
€ 745,-

Locatie
Utrecht of Breukelen

Overige bijzonderheden
Per masterclass gaan we uit van maximaal 16 deelnemers.
Deze masterclass is bij uitstek geschikt om in-company te worden verzorgd. Neemt u hiervoor contact op met De Academie voor medisch specialisten via info@academiems.nl

Inschrijven

Waarom kiezen voor de Masterclass Startende opleider?

 • Toegespitst op medische vervolgopleidingen.
 • Overzicht en begrip van het huidige opleidingslandschap.
 • Een kortdurend, efficiënt en compleet programma: na afloop weet u precies wat moet en wat mag.
 • Direct toepasbaar in uw eigen praktijk.
 • Aandacht voor kwaliteitsmanagement en continu verbeteren.
 • Kleine groep maakt individuele begeleiding en intensieve interactie mogelijk.
 • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent uw praktijk.

Inschrijven
Training stafbestuur GGZ

Ervaring

Anne Marie Bosch (algemeen chirurg) over de Masterclass Startende opleider:
“Toen ik opleider werd voor heelkunde/chirurgie en werd gevraagd voor het dagelijks bestuur van de Centrale Opleidingscommissie, merkte ik dat er ontzettend veel op me af kwam. Wat moet ik allemaal doen, hoe krijg ik het geregeld? In deze masterclass zaten we als opleiders van veel verschillende disciplines bij elkaar en je ervaart dat iedereen met hetzelfde gevoel rondloopt. In een leuke spelvorm konden we er verder met elkaar over nadenken en discussiëren. De opzet van de cursus was gevarieerd en de sprekers waren heel kundig. De zwaarte van alles waar je tegenaan loopt werd duidelijk gemaakt: waar je echt energie in moet stoppen en wat min of meer vanzelf loopt. De grootste klus, het maken van het lokale opleidingsplan, kwam ook aan bod. De docenten konden de aandacht uitstekend vasthouden, terwijl het best taaie stof is.”

Inschrijven

Ervaring

Docent drs. Corry den Rooijen (opleidingskundige AVL en OLVG en oprichter De Tweede Praktijk):
“Deze training wordt, in samenwerking met De Academie, verzorgd door De Tweede Praktijk. Wij zijn gespecialiseerd in de professionalisering van de dagelijkse praktijk van medische vervolgopleidingen. Ik heb onder meer ervaring opgedaan in het leiden van het MMV-deelproject ‘CanBetter’ en ‘Scherpbier 2.0’, gericht op de concretisering van competentiegericht opleiden en de efficiënte integratie daarvan. Het is nuttig en waardevol om deelnemers aan deze masterclass wegwijs te maken in de opbouw van regelgeving, de terminologie en afkortingen van allerlei betrokken partijen. Daarbij gebruiken we zoveel mogelijk concrete voorbeelden en cases.”

Inschrijven

Inschrijven

De leergang start in principe twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de leergang al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons