Project Description

Succesvol onderhandelen

Versta de kunst van het onderhandelen en bereik resultaat

Onderhandelen is een vaardigheid die vaker nodig is, dan je zou denken. Als bestuurslid of commissielid bij een wetenschappelijke vereniging gebruik je deze vaardigheid in lastige (gespreks-)situaties. Bijvoorbeeld wanneer onderlinge belangen niet gelijkgericht zijn en er wel een gezamenlijk resultaat moet komen.

In deze module leer je stap voor stap de spelregels en de fasering van het onderhandelen kennen. Je ontdekt waarom sommige onderhandelingssituaties lastig voor je zijn en wat je kunt doen om effectief te sturen. Zonder brutaal of al te meegaand te hoeven zijn. Trucjes komen er niet aan te pas, al leer je deze wel herkennen en jezelf hiertegen beschermen.

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang voor wetenschappelijke verenigingen. De Federatie ontwikkelde de leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven.

Doelgroep
Bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen

Duur
1,5 dagdeel, van 9:00 tot 14:00 uur

Locatie
Vergadercentrum Domus Medica, Utrecht

Kosten
Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 150 euro.

Accreditatie
Wordt aangevraagd (ABAN)

Inschrijven

Onderwerpen 

  • De werking van tegengestelde en gemeenschappelijke belangen

  • De fasen van beïnvloeden en onderhandelen

  • De valkuilen met betrekking tot beïnvloeden en onderhandelen

  • Tools om onderhandelingen goed voor te bereiden

  • Tools om impasses te doorbreken

  • Oefenen met onderhandelingsvaardigheden

Inschrijven

De training wordt inhoudelijk verzorgd door een professioneel trainer van De Academie. Katrien Hendriks neemt deel als programmaleider. Ook Jan Willem Le Febre van de LAD zal aansluiten bij deze module. Hij is professioneel onderhandelaar arbeidsvoorwaarden en deelt zijn ervaring graag.

Katrien Hendriks is programmaleider van de modulaire leergang voor bestuurs- en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen. Dit betekent dat zij samen met trainers en inhoudelijke experts de leerdoelen en het programma heeft ontwikkeld. Katrien is sinds 2010 actief als adviseur binnen de beleidsafdeling bij de Federatie. Zij was nauw betrokken bij eerdere onderhandelingen rond het hoofdlijnenakkoord, de vorming van medisch specialistische bedrijven en collectieve arbeidsvoorwaarden voor medisch specialisten in dienstverband.

Inschrijven

Inschrijven

Wij hanteren per keer (per datum) een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Als er voor één datum vanuit één wetenschappelijke vereniging meer geïnteresseerden, vragen wij hen om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of op de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden volgende data gepland..

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons