Project Description

Krachtig leiderschap

Leg het fundament voor medisch leiderschap

Als bestuurslid van een wetenschappelijke vereniging ben je een medisch leider. Je bent immers boegbeeld en vertegenwoordiger van jouw vakgenoten. Je staat aan de basis van het realiseren van veranderingen, je werkt samen en geeft leiding. Dit vraagt veel van persoonlijke competenties, motivatie en vitaliteit. In het model over medisch leiderschap dat De Academie gebruikt vormt persoonlijk leiderschap het fundament dat voor iedereen belangrijk is.

De thema’s tijdens deze training zijn onder meer zelfinzicht in eigen doelen, kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen, het invullen van zelfzorg en het pakken van regie. Er is ruimte voor inbreng van vragen en thema’s door deelnemers.

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang voor wetenschappelijke verenigingen. De Federatie ontwikkelde de leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven.

Doelgroep
Bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen

Duur
1 dag, van 13:30 tot 21:30 uur

Locatie
Vergadercentrum Domus Medica, Utrecht

Kosten
Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 200 euro.

Accreditatie
ABAN 6 punten

Inschrijven

Onderwerpen 

  • Het model van medisch leiderschap

  • De rol van persoonlijk leiderschap hierin

  • De werking van kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen

  • Het eigen persoonlijk leiderschap

  • Het invullen van zelfzorg

  • Het pakken van regie

Inschrijven

De training wordt inhoudelijk verzorgd door Marjo Kosters, zelfstandig trainer en coach.

Marjo Kosters is een ervaren coach, teamcoach en intervisiebegeleider van medisch specialisten, vakgroepen en AIOS. Marjo traint al meer dan 15 jaar artsen vanuit haar bureau. Het versterken van leiderschap staat centraal in haar werkzaamheden. Voor De Academie geeft Marjo trainingen over medisch en persoonlijk leiderschap en samenwerken.

Inschrijven

Inschrijven

Wij hanteren per keer (per datum) een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Als er voor één datum vanuit één wetenschappelijke vereniging meer geïnteresseerden, vragen wij hen om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of op de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden volgende data gepland.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons