Project Description

Persoonlijke effectiviteit in de zorg

Verbeter uw functioneren, vergroot uw werkplezier

Doe ik dat wat ik ook echt wil doen – dat is de centrale vraag in deze driedaagse training. In de hectische praktijk schiet het er nog al eens bij in om even stil te staan en te kijken naar het eigen functioneren waardoor bepaalde obstakels keer op keer terugkeren. Dit is zo’n moment van begeleide bezinning. Tijdens de training wordt in een groep van maximaal acht deelnemers, op een veilige, gestructureerde en intensieve manier gekeken naar het eigen functioneren.

Het programma van deze praktische, interactieve training is opgebouwd rondom drie thema’s: de werkomgeving, het eigen functioneren en communicatieve vaardigheden. Op de derde dag wordt afgesloten met een praktijkopdracht die aan het einde van de tweede dag gekozen is, met ruimte voor herhaling en verdieping. ‘Dit zou elke zorgprofessional zichzelf moeten gunnen’ is een van de deelnemersreacties die wij vaak horen.

Programma
De training is opgebouwd uit verschillende blokken:

  • Wie ben ik en wat doe ik?
  • Wat wil ik eigenlijk écht?
  • Waar ga ik mij concreet op richten en hoe doe ik dat met minder moeite en meer resultaat?

Deelnemers waarderen deze opleiding met een

8,7

Voor wie?
Medische professionals

Duur
3 dagen

(2 aaneengesloten dagen met avondprogramma)

Accreditatie
18 punten (ABAN)

Locatie
 Ernst Sillem Hoeve en NBC, Nieuwegein

Kosten
Leden VvAA: € 2.325,-
Niet-leden: € 2.425,-

Inclusief hotelovernachting

Overige bijzonderheden
Maximaal 8 deelnemers

Wij organiseren deze training in samenwerking met VvAA Opleidingen en teamcoaching

Inschrijven

Waarom kiezen voor de training Persoonlijke effectiviteit in de zorg?

  • Meer persoonlijk inzicht dat kan worden vertaald in bewuster handelen.
  • Betere resultaten door de eigen invloed effectiever in te zetten.
  • Weloverwogen keuzes maken op basis van eigen waarden, overtuigingen en identiteit zorgt voor meer werkplezier en veerkracht.
  • Oefenen met acteur maakt directe toepassing in de praktijk gemakkelijker.
  • Ruimte voor interactie en inbreng van eigen vragen en leerdoelen.
  • Kleine groep maakt individuele begeleiding en intensieve interactie mogelijk.
  • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent uw praktijk.

Inschrijven
Training stafbestuur GGZ
Inge de Boer

Ervaring

Inge de Boer (kinderarts-neonatoloog) over de training Persoonlijke effectiviteit in de zorg:
“Vanuit een innerlijk enthousiasme denk ik vaak mee met projecten en voor je het weet, ligt het dan ook op je bordje. Op een gegeven moment kon ik al die klussen niet meer voor de volle honderd procent afmaken. Frustrerend en vermoeiend. De cursus heeft mij vooral inzicht gegeven in mijn eigen rol in het hele patroon. Het meest is mij bijgebleven dat als je een gedragsverandering wilt bereiken, je ook je eigen gedrag moet veranderen. Dat is me gelukt en het heeft ook het gewenste effect gehad. Na een herverdeling van taken neem ik nu wat meer afstand. Ik ervoer daardoor eerst minder plezier in mijn werk. Gelukkig gaf de docent heel goed aan dat als je verandert, je ook weer op zoek moet gaan naar een nieuwe balans. De kracht van zo’n cursus is toch om daar te zitten en alles te doorleven. Even uit je systeem worden gehaald. Daarbij tref je mensen met dezelfde vraagstellingen in hun carrière, waarin je veel herkent.”

Inschrijven

Trainer

Trainer Mascha Gibbs-de Ridder
Mascha heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening, o.a. als leidinggevende en later als trainer. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer. Ze begrijpt als geen ander waar cursisten in de zorgorganisaties van vandaag tegen aanlopen en op welke manier zij kunnen worden uitgedaagd.

Inschrijven

Inschrijven

Deze training wordt meerdere keren per jaar gegeven. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Schrijft u zich ook in als het programma al is gestart of vol is, want dan krijgt u van ons bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons