FAQ items aan het laden...
Trainingen voor gespreksleiders IFMS2019-02-02T09:58:40+01:00

Project omschrijving

Trainingen voor gespreksleiders IFMS

Effectief IFMS-gesprekken voeren

Het individueel functioneren van medisch specialisten (IFMS) is sinds 2009 opgenomen in de basis-set kwaliteitsindicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Vrijwel alle ziekenhuizen hebben inmiddels een systeem ingevoerd om IFMS te meten. Maar hoe voert u nu een goed IFMS-gesprek, en hoe kunt u deze gesprekken inzetten als functioneringsinstrument?

Sinds 2009 heeft De Academie tientallen trainingen van IFMS-gespreksleiders verzorgd in een groot aantal ziekenhuizen. Op basis van die ervaren bieden wij speciale incompany trainingen aan voor IFMS-gespreksleiders.

De basistraining IFMS kunnen wij in een maatwerkvariant afstemmen op de ervaring van de deelnemers en hun specifieke leerbehoeften. De omvang van de scholing kan variëren van één tot drie dagdelen. Daarnaast is het ook mogelijk om als gespreksleider een aantal begeleide intervisiegesprekken te voeren.

Incompany

Training op maat

Doelgroep
(aankomend) gespreksleiders van IFMS-gesprekken.

Duur
In overleg vast te stellen.

Accreditatie
Wordt voor elke incompany training door ons aangevraagd bij ABAN.

Locatie
Incompany of op locatie naar keuze.

Kosten
De prijs is op aanvraag.

Groepsgrootte
Bij voorkeur maximaal 12 deelnemers.

Contact

Ons aanbod

Basistraining IFMS
Deze tweedaagse training biedt een combinatie van theorie en praktijk, met de nadruk op zelf oefenen, onder begeleiding van ervaren trainers. De ontwikkeling van IFMS en de filosofie daarachter worden uitgelegd, evenals de methodiek en het instrumentarium. De verschillende varianten van de gespreksvoering worden toegelicht en geoefend. Na deze training kan de cursist:

  • Zelf evaluaties opstellen, lezen en begrijpen.
  • Analyses uitvoeren van de verkregen gegevens uit de 360 graden-feedback.
  • Zelfstandig een evaluatietraject opzetten en uitvoeren.
  • Onderscheid maken tussen directieve, consultatieve, ondersteunende en spiegelende gesprekken.
  • Gesprekken voeren op basis van terugkoppeling/spiegeling.
  • Een gesprek als auditor ook voor eigen verbetering gebruiken.

Cursusleider

Over Ko van de Klundert, cursusleider IFMS-trainingen
De IFMS-trainingen van de Academie worden sinds de start in 2009 verzorgd door Ko van de Klundert in samenwerking met een team van vaste co-trainers. Ko van de Klundert studeerde en werkte in Groningen, onder andere in het Academisch Ziekenhuis. Na diverse functies in de zorg, onder andere bij Ziekenhuizen Noord-Limburg (nu VieCuri) en Medisch Centrum Alkmaar, is hij sinds 2000 werkzaam bij de Orde van Medisch Specialisten. Hier had hij als senior adviseur voornamelijk zijn focus op de evaluatie van het Individueel Functioneren van Medisch Specialisten (IFMS). Inmiddels is hij trainer en coördinator bij De Academie voor Medisch Specialisten en eigenaar van Eduko, een bureau voor educatie en kwaliteitsontwikkeling voor professionals in de zorg.

Anderen bekeken ook

Advies nodig?

Wilt u weten hoe deze training er voor u uit kan zien? Neem dan voor voorbeelden van IFMS-maatwerktrajecten contact met ons op.

030 – 247 4197
Contact