Charlotte Christiaansen

Door Academie op in testimonials

Charlotte ChristiaansenCharlotte Christiaansen, uroloog i.o. in het Maastricht UMC+, volgde de vierde Talentenklas.

“Naast mijn opleiding was ik al langer bezig met beleid en managementzaken. De Talentenklas, waar mijn opleider mij op attendeerde, sloot hier mooi bij aan.

Onze opleiding is vakinhoudelijk ingericht. Welke belangen er allemaal spelen op micro- en macroniveau leer je niet. Dat houdt je wereld klein, beperkt tot de spreekkamer. Door deze cursus vallen de doeken weg en krijg je een kijkje achter de schermen. Dat is erg belangrijk in de snel veranderende wereld van de gezondheidszorg! Vooral de diversiteit aan intrigerende sprekers maakt deze cursus tot een succes. Je gaat genuanceerder kijken vanuit een breder perspectief.

De cursus begint met zelfonderzoek; soms confronterend, maar het geeft je wel inzicht. De intervisiesessies die we hebben gehad vond ik bijzonder. Op een prangende vraag van mij over verdere subspecialisatie kwam een verrassend antwoord.

De cursusbegeleider vond ik fantastisch. Hij heeft een enorm talent om de bijeenkomsten tactisch te sturen waardoor iedereen de ruimte krijgt. Ik ging er altijd met plezier heen.”