Dick Wong Chung

Door Academie op in testimonials

dick wong chungDick Wong Chung is KNO-arts in De Vijf Meren Kliniek. Hij volgde de ‘Leergang Ziekenhuisfinanciën‘.

“Sinds enige tijd hebben we in participatie met het Spaarne Gasthuis een zelfstandige instelling voor KNO-heelkunde, waarvan ik het financieel beheer in mijn portefeuille heb. Met enige ervaring op dit vlak weet je vaak de hoofdlijnen wel, maar door de cursus maak je echt een verdiepingsslag. Zoals bij het beoordelen van een jaarrekening. Door diverse verslagen te bekijken met iemand die er verstand van heeft, pik je toch veel meer op. Die kennis kun je weer gebruiken bij het opstellen van je eigen jaarrekening.

Een ander voorbeeld is inzicht in de complexiteit van kostentoerekening. Zo is het erg lastig te bepalen hoeveel een OK-uur in het ziekenhuis kost. Ook hierover geven de docenten zeer helder en duidelijk uitleg.

Ik vind de cursus echt een aanrader, want ook in gesprekken met financieel specialisten kom je beter voor de dag. Of je nu spreekt met verzekeraars of controllers van het ziekenhuis, of dat je voor werkkapitaalfinanciering naar de bank gaat, het praat een stuk gemakkelijker als je zelf meer kennis in huis hebt.”