Julius Wolkenfelt

Door Academie op in testimonials

julius wolkenfeltJulius Wolkenfelt, orthopedisch chirurg in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam, volgde de cursus Management voor medici.

“De landelijke trend dat de dokter actief deelneemt in het management is ook bij ons zichtbaar. De cursus gaf mij als orthopedisch chirurg een goed inzicht in de verhoudingen tussen alle betrokkenen. Wie zijn de stakeholders van een ziekenhuis en hoe zijn die georganiseerd? Hoe zit het Nederlandse zorgsysteem nu precies in elkaar? Alle partijen werden niet alleen in beeld gebracht, maar zijn ook aan het woord geweest zodat je een beetje weet waar iedereen staat en naar toe wil.

Verder was het heel prettig om met een groep gelijkgestemden te zijn die grosso modo naar dezelfde dingen op zoek zijn en dezelfde vragen hebben. Tijdens intervisiesessies konden we in kleinere groepjes met een ervaren begeleider over problemen sparren. Heel mooi dat dit facet doelbewust is meegenomen.

Ik heb de cursus naar volle tevredenheid gevolgd en veel praktische tools meegekregen die goed van pas zullen komen; ons ziekenhuis gaat namelijk binnenkort fuseren en onze maatschap wordt samengevoegd.”