Kitty Slieker

Door Academie op in testimonials

kitty sliekerKitty Slieker, internist in Ziekenhuis Bernhoven te Uden, volgde de training ‘Omgaan met SOLK’.

“In ons ziekenhuis is er geen duidelijke visie op SOLK-klachten. Iedereen handelt naar eigen inzicht, niemand is echt voorbereid, terwijl je mensen met (deels) onverklaarbare lichamelijke klachten toch goede aandacht wil geven.

Daarom vond ik het zinvol om met een collega de cursus te doen. Ik heb vooral geleerd om op een structurele manier gesprekken te voeren. Waar let je op? Hoe geef je feedback op klachten? De geboden handvatten voor consultvoering waren zeer nuttig.

De interactie met de andere deelnemers maakte de cursus extra boeiend. Heel bijzonder was dat er zoveel verschillende specialismen aanwezig waren, waaronder bijvoorbeeld orthopeden die mensen behandelen met onbegrepen gewrichtsklachten. Iedereen heeft wel ervaring met mensen met SOLK-klachten. Het horen van al die ervaringen, het uitwisselen van gedachten, vond ik erg waardevol.

Zelf kan ik nog steeds heel veel leren op het gebied van SOLK-klachten, maar ik weet nu wel waar ik op moet letten. Ik heb het gevoel voldoende bagage te hebben om aan de slag te gaan. Dat heeft de training mij zeker geboden.”