Lonneke de Lau

Door Academie op in testimonials

Lonneke de Lau is neuroloog en medisch manager kwaliteit en veiligheid in MC Slotervaart te Amsterdam. Zij volgde de leergang ‘Management voor medici’.

“Als voorzitter van de vakgroep Neurologie handelde ik veel op gevoel. Ik rolde er wel doorheen, maar naar mijn idee had ik met meer achtergrondkennis mijn taak zinvoller kunnen invullen. Toen ik gevraagd werd voor het bestuur van de medische staf volstond ‘learning on the job’ helemaal niet meer. Ik wilde de taal van het management – veel jargon – leren begrijpen om mee te kunnen praten. Ook wilde ik meer theoretische en praktische kennis hebben, bijvoorbeeld hoe een ziekenhuisorganisatie in elkaar zit, hoe de financiering van de gezondheidszorg werkt of hoe je onderhandelingen voert.

Ik heb van de leergang een heleboel geleerd. Het opdoen van kennis binnen een hele leuke, geïnteresseerde groep van specialisten vond ik echt geweldig. Verder was er veel ruimte voor intervisie waarbij je veel ontdekt over jezelf.

Het was heel intensief, maar ik ging toch telkens met veel energie naar huis. Als ik nu aan tafel zit met bestuurders, merk ik het verschil: ik haal er meer uit en kan meer inbrengen.”