Marcel van den Berge

Door Academie op in testimonials

marcel van den bergeMarcel van den Berge is internist en volgde de incompanytraining ‘Basics van management en beleid‘ in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, locatie Vlissingen.

“Ik had wel interesse in de cursus, maar drie losse dagen in Utrecht was vanwege de afstand wat bezwaarlijk. Toen bij navraag bleek dat 28 andere specialisten van ons ziekenhuis ook belangstelling hadden kon zelfs twee keer, in het voorjaar en in het najaar, een incompany training worden georganiseerd.

Ik heb zelf de eerste cursus gevolgd en vond die heel informatief. Het meest heb ik geleerd over de bekostiging van de gezondheidszorg en over de verschillende organisatiestructuren van ziekenhuizen. Onlangs ben ik maatschapvoorzitter geworden en daarom had de module over de organisatie van een maatschap eveneens mijn bijzondere aandacht.

Het aardige was dat we heel specifiek over de situatie in ons eigen ziekenhuis konden praten omdat we hier allemaal werken. Daarnaast was het leuk dat je collega-specialisten waar je minder mee te maken hebt, beter leert kennen. Een vervolgcursus lijkt me een goed idee.”