Margo Lutke Holzik – Graatsma, aios gynaecologie & obstetrie in het UMC-Utrecht, volgt de Talentenklas 2015.

 

rsz_margo_lutke_holzikHet is mijn ambitie om over een paar jaar niet alleen medisch specialist te zijn, maar ook om deel uit te maken van de organisatie van de zorg. Het wordt tegenwoordig steeds belangrijker geacht dat een arts betrokken is bij het zorgmanagement.

Voor mij sluiten inhoud en timing van de Talentenklas perfect aan op de huidige fase van mijn opleiding. Ik zit in het vijfde jaar en krijg op de werkvloer taken die te maken hebben met zorgverbeterprocessen. Inhoudelijk en op theoretisch vlak biedt de Talentenklas veel ondersteuning. Allereerst over het kennen van jezelf. Hoe functioneer je, wat zijn je sterke en zwakke kanten? Voor mij geldt dat ik vrij overtuigend kan zijn, maar draagt iedereen die boodschap dan ook werkelijk uit? Ik kreeg de tip om meer aandacht te hebben voor zaken die mogelijk onderhuids spelen.

Wat ook heel aanstekelijk werkt is dat je met veel verschillende specialismen bij elkaar zit, allemaal in opleiding, maar met hetzelfde streven naar verbeteringen in de zorg. Je leert soortgelijken kennen, je wereldje wordt duidelijk groter.

 

Lees hier meer over de Talentenklas en zie of deelname ook iets voor jou is!