Aan het verhaal ‘Slappe vis’ van Evelien Jansen, AIOS revalidatiegeneeskunde OOR AMC is door de jury de A2Award 2018 toegekend.

Elisabeth Bloemena, winnaar van de Opleidersprijs 2018 – Evelien Jansen winnaar A2Award 2018 – Edin Hajder, voorzitter van De Jonge Specialist

De jury 2018 bestaat uit Edin Hajder, voorzitter van De Jonge Specialist, Jolande Verhulst, directeur van de Academie voor Medisch Specialisten en Elisabeth Bloemena, winnaar van de Opleidersprijs 2018 tijdens de AIOS Upgrade. En ook in het tweede jaar dat de A2Award wordt uitgereikt heeft de jury gemerkt dat de taak van een jury niet gemakkelijk is. De definitie van een jury is ‘een groep mensen die oordeelkundig geacht wordt en gevraagd een oordeel ergens over uit te spreken’. Bij een driekoppige jury, kan het dus zo zijn dat er 3 verschillende nummers 1 zijn. Dit jaar was dat bijna het geval. Juist daarom zijn we teruggegaan naar het congres thema: Opleiden is Netwerken. En hebben we de inzending van de drie genomineerden nogmaals langs deze lat gelegd.

Als AIOS en als Opleider doe je het niet alleen. Je doet het samen met andere collega’s en andere zorgprofessionals en leidt zo tot resultaten voor de patiënt. Het thema ‘netwerken’ kom het meest tot uiting in de inzending met de titel: ‘Slappe Vis’ van Evelien Jansen AIOS revalidatie uit het AMC. Ook vanaf deze plek feliciteren wij Evelien van harte met de opleidingsvoucher ter waarde van € 1.500,-.

Daarbij bedanken we de vele inzenders voor hun verhaal. Vaak uit het hart gegrepen. Ter inspiratie delen we hierbij een aantal van de inzendingen A2Award – greep uit inzendingen Met de uitnodiging om volgend jaar weer mee te doen aan deze stimulerende Award.

De A2Award is een initiatief van De Jonge Specialist en de Academie voor Medisch Specialisten. Beide partijen streven naar een optimale ondersteuning voor de jonge aankomend medisch specialist.